Kontakta oss

icon_widget_image Mån - Fre: 7:00 - 16:00, Lör - Sön: Stängt icon_widget_image Järnvägsgatan 30, 533 30 Götene icon_widget_image 0511-79 80 70
icon_widget_image info@wikstrands.se
Image Alt

Fiberblåsning & flottning

Fiberblåsning & flottning
Tjänst

Installation av fiberkabel

När det kommer till kabel- och fiberblåsning så har vi ett stort och brett sortiment av maskiner. Vi klarar att blåsa kablar som är allt från 1mm – 32mm och även en hel del olika microrör. Längderna kan variera väldigt mycket men med luft kan vi blåsa i cirka 1500–2000 meter kabel i en enda körning. 

Skulle man istället använda sig av två blåsmaskiner eller om man väljer att slinga kabeln så kan vi uppnå ännu längre sträckor.
Man kan också använda sig av flottning för att uppnå längre sträckor. Då används vattentryck istället för lufttryck.

Metod

Fiberblåsning

Lufttryck är väldigt effektivt när man ska förlägga kablar i skyddsrör och dessutom är det skonsamt för kabeln. En fiberkabel är mycket känslig eftersom den är gjord av glas och därför får man aldrig riskera att överbelasta den någon gång under förläggningen eller installationen. Det är mycket viktigt att hanteringen av fiberkablar sker varsamt under hela processen för att inte skada den. När fiberkabeln väl är blåst mellan skåp och bostad är det sen dags för fibersvetsning i fastigheten.

Självklart går det använda sig av blåsning vid andra typer av kablar och rör också. Microrör är något vi ofta blåser och även det är väldigt effektivt och tidssparande.

Metod

Flottning

Flottning av kablar är också ett mycket effektivt sätt att förlägga kabel i befintlig kanalisation. Till skillnad från kabelblåsning där man använder sig av lufttryck så använder man istället vatten vid flottning. Vattnet har en något starkare kraft än vad luften har.

Detta är en bra metod om man har längre sträckor då man kan uppnå längder bort mot 8000 meter med endast en maskin.

Offert

Kontakta oss

Vill du veta mer eller få en kostnadsfri offert? Tveka inte på att kontakta oss, vi hjälper dig hela vägen!