Kontakta oss

icon_widget_image Mån - Fre: 7:00 - 16:00, Lör - Sön: Stängt icon_widget_image Järnvägsgatan 30, 533 30 Götene icon_widget_image 0511-79 80 70
icon_widget_image info@wikstrands.se
Tma skydd

TMA-skydd

TMA-skydd
Tjänst

TMA – Truck Mounted Attenauetor

Krockskydd som skyddar arbetarna mot förbipasserande trafik.

TMA-bilar kan användas vid flera utföranden än rena vägarbeten, exempel på användningsområden där skyddet lämpar sig bra är bärgning, trafikolycka, sättning av snökäppar och snödikning.

Ibland är TMA-skydd faktiskt ett krav för att man ska få utföra arbeten i vägområdet men ibland kan det räcka med enklare skydd. Det är vägens utformning och klassning som avgör vad man ska ha för skydd. 

Vi hjälper dig gärna om du känner dig osäker. 

Metod

TMA-skydd

Ett TMA-skydd består av en lastbil som har ett monterat påkörningsskydd baktill. Påkörningsskyddet är ett skydd för att höja säkerheten för arbetare som jobbar på eller intill vägen. Det håller ned hastigheterna och minskar risken för påkörning av passerande fordon. TMA-skyddet är också utrustat med en digital ljuspiltavla för att enkelt kunna anpassa skyltningen efter vilket behov som finns platsen. Det finns många funktioner för alla sorters olika skyltningsbehov.

Vi har moderna och säkra TMA-bilar med utbildade förare för att säkerheten ska hålla högsta kvalité.

TMA Skaraborg
Tillstånd

TA-plan

Trafikanordningsplan även kallat TA-plan är en ritning som beskriver hur en trafikomläggning är tänkt att se ut samt vilka avstängningsmaterial och utmärkningar man kommer använda sig av. En TA-plan behöver alltid skickas in i god tid för att få den godkänd av Trafikverket innan arbetet kan påbörjas.

Föraren av TMA-bilen och berörda medarbetare måste alltid följa den godkända TA-planen i arbetsområdet. Detta för att skapa trygghet och säkerhet bland arbetarna men även för trafikanterna. Vi kan givetvis hjälpa till med upprättande och ansökan av TA-plan samt rapportering i FIFA.

FRÅGOR & SVAR

Krävs alltid en TA-plan?

I stort sett ja. Så fort arbetet påverkar framkomligheten och säkerheten för trafikanter så måste det finnas en godkänd TA-plan. Det gäller både körande motortrafik, cyklister och gående.

Är det inte alltid bra med TMA-skydd?

Även fast TMA-skyddet har väldigt många fördelar kan det ibland vara bättre med andra skydd. På mindre vägar där hastigheten inte är så hög kan det vara en större fara att placera ett TMA-skydd på vägen. Det kan bero på att det finns dåligt med utrymme och då kan det lämpa sig bättre med tex. farthinder.

Inom vilket område finns ni behjälpliga?

Vi är främst verksamma i Västra Götaland med omnejd men vi hjälper dig med TMA i stora delar av hela mellansverige. 

Offert

Kontakta oss

Vill du veta mer eller få en kostnadsfri offert? Tveka inte på att kontakta oss, vi hjälper dig hela vägen!