Kontakta oss

icon_widget_image Mån - Fre: 7:00 - 16:00, Lör - Sön: Stängt icon_widget_image Järnvägsgatan 30, 533 30 Götene icon_widget_image 0511-79 80 70
icon_widget_image info@wikstrands.se
Image Alt

Maskingrävning

Maskingrävning
Tjänst

Maskingrävning - allt från trädgårdsarbete till ledningsschakt

Wikstrands Maskin AB har många års erfarenhet när det kommer till maskingrävning. Oavsett om det är mindre eller större projekt så har vi lång och bred kunskap om både maskingrävning, kabelplöjning och kedjegrävning.

Vi har en modern och varierad maskinpark med maskiner för många olika ändamål.

Olika maskiner och metoder lämpar sig olika bra beroende på vad det är för typ av projekt, därför erbjuder vi olika metoder vid genomförandet. 

Inriktningen är bred och vi utför allt från trädgårdsarbeten till stora ledningsschakt.  Projekten kan variera mellan allt från fiberanslutningar till VA-anslutningar och diverse förläggningar. Vill du ha hjälp med flera delar? Vi hjälper dig med helheten om så önskas.

Metod

Maskingrävning

Med bandgrävmaskiner, grävlastare och minigrävare utför olika typer av maskingrävningar, allt från mindre trädgårdsjobb till stora ledningsschakt. Det kan tex handla om att man vill installera sin fastighet mot kommunalt vatten & avlopp eller installera fiber till fastigheten så man får en stabil och hög hastighet av datatrafik. Vi är också specialiserade på ledningsschakt som tex bredband, tele, el samt vatten & avlopp. Våra kunder är företag, kommuner, elbolag, föreningar och privatpersoner.

Vi utför jobb åt så väl företag, kommuner, elbolag, föreningar och privatpersoner.

Metod

Kedjegrävning

En av metoderna vi kan använda oss av är kedjegrävning. Jämför man med traditionell maskingrävning så är denna metod mer skonsam och gör mindre åverkan på marken runt om. Man slipper jobba med stora öppna schakt eftersom kedjegrävningen endast gör ett spår vilket har en positiv åverkan både för arbetarna och markytan. Maskinen är även utrustad för att kunna återställa direkt i samband med förläggningen så man slipper återställa i efterhand. Metoden är effektiv och lämpar sig bra när man ska förlägga stamkabel längre sträckor. Den klarar dessutom relativt tuffa markförhållanden. Maskinen vi använder oss av är en Ditch Witch hT115 och är utformad för att användas just vid kedjegrävning.

Metod

Kabelplöjning

Kabelplöjning och kedjegrävning relativt lika metoder i det stora hela. Båda metoderna är skonsamma för markytan och lämnar ifrån sig minimala sår i marken. Det som skiljer mest är snittstorleken och själva synen ner i snittet. När man plöjer ner skyddsrör eller kabel så förläggs kabeln direkt nere i marken och man ser inte ned i schaktet eftersom snittet blir så tunt. Man kan nästan säga att man förlägger under marken utan att se ovanifrån. Kabelplöjning är också en väldigt effektiv metod som verkligen har minimal återställning och lämnar minimala spår efter sig. Skulle marken dock vara väldigt stenig så får man förplöja med en tjälrivare innan plogen kan sättas i marken. Kabelplöjningen sker med en grävmaskin som har en kabelplog kopplad istället för en grävskopa men även här har vi mindre trädgårdsmaskiner som också kan plöja.

Metod

Totalentreprenad

Om du föredrar en trygg helhetslösning så utför vi totalentreprenad. Det betyder att vi hjälper dig hela vägen genom projektet, under ett och samma tak. Vi finns med dig från start och hjälper dig med projektering & planering, ansökningar, materialinköp, utsättningar, markjobb, kabelblåsning, fibersvetsning, inmätning & slutligen dokumentation.

Givetvis hjälper vi dig med enstaka projekt också.

Vi utför jobb åt så väl företag, kommuner, föreningar och privatpersoner.

Olika typer av gräv

Användningsområden

Grävning

Beroende på vad man ska förlägga och vilka förutsättningar man har i form av t.ex. markförhållande så kan man använda sig av olika metoder för att uppnå bästa resultat.

Maskingrävning
Offert

Kontakta oss

Vill du veta mer eller få en kostnadsfri offert? Tveka inte på att kontakta oss, vi hjälper dig hela vägen!