Kontakta oss

icon_widget_image Mån - Fre: 7:00 - 16:00, Lör - Sön: Stängt icon_widget_image Järnvägsgatan 30, 533 30 Götene icon_widget_image 0511-79 80 70
icon_widget_image info@wikstrands.se
Image Alt

Styrd borrning

Styrd borrning
Tjänst

Fördelarna med styrd borrning är många

Styrd borrning är en schaktfri metod som är effektiv och hållbar i olika synvinklar.

Processen är snabb och produktiv då det krävs relativt lite tid för att etablera utrustningen samt att återställningen är minimal eftersom man inte jobbar med något öppet schakt.

Ur miljösynpunkt är styrd borrning också ett mycket bra alternativ. Man minskar skador på natur och växtlighet då förläggningen sker schaktfritt under markytan. Energiförbrukningen påverkas också på ett positivt sätt då processen är tidssparande. Det finns heller inga schaktmassor som riskerar att rasa vilket bidrar till en sund och bra arbetsmiljö.

Noggrannheten är också en stor fördel. Känsliga områden där det är trångt över alternativt under markytan eller att det finns tex. skyddsklassningar och fornlämningar så tillämpar sig styrd borrning mycket bra. Lokaliseringsinstrumentet som lotsar borrkronan framåt gör att precisionen och exaktheten blir hög.

Styrd borrning kan genomföras både i stadsmiljö och landsbygd tex under vattendrag, vägar, byggnader och järnvägar utan att störa trafikanterna särskilt mycket.

Metod

JT-borrning

Borrmaskinen etableras ihop med en lastbil som är utrustad med diverse funktioner för att kunna serva maskinen under borrningen. I vissa fall börjar man med att gräva en mindre startgrop för att borrkronan lättare ska ta fäste i marken. Mottagningsgrop kan också behövas ibland för att underlätta tillbakadraget.

Man startar borrningen med en pilotborrning. Det innebär att man borrar sig igenom hela sträckan upp till mottagningspunkten med borrstänger för att bana väg. När man sedan har kommit upp genom markytan så kopplar man på en rymmare och rör för att dra med sig hela vägen tillbaka till startpunkten. Det går bra att dra med sig ett eller flera rör i samma borrning lite beroende på vilka dimensioner det gäller.

Metod

SBR-borrning

Likt JT-borrning så är tillvägagångsättet liknande för SBR-borrning eller AT-borrning som det också kalls. Största skillnaden är att denna metod också kan borra sig igenom sten, block och berg. Borrkronan har en roterande effekt samtidigt som den borrar sig framåt vilket gör att den klarar tuffa markförhållanden. Här kan man också dra med sig ett eller flera rör. SBR-borrning är ett bra alternativ istället för att spränga berg och sten.

Styrd borrning

Användningsområden & fördelar

Styrd borrning

Vi har olika metoder och maskiner utefter vad det är för markförhållanden samt vilken längd och dimension det gäller.

FRÅGOR & SVAR

Hur funkar själva metoden?

För att se själva förloppet av en styrd borrning klicka här.
Sen är det mycket runt omkring själva borrningen också, t.ex. etablering av hela ekipaget. 

Vad kostar styrd borrning?

Priset för styrd borrning är alltid svårt att säga rakt upp och ned. Mycket beror på vilka markförhållanden det är samt vilken demission och längd det gäller. Vi lämnar alltid kostnadsfria offerter utefter dina förutsättningar och behov. 
Om du känner dig osäker så tveka inte på att höra av dig till oss. Vi hjälper dig att hitta den bästa lösningen för just dig. 

Kan man borra vart som helst?

I stort sett ja. Styrd borrning är en smidig teknik när man behöver förlägga rör under hinder och i trängre miljöer. Dessutom kan man borra både långt och djupt året om.

Vart utför ni styrd borrning?

Vi är främst verksamma i Västra Götaland med omnejd men vi utför styrd borrning i stora delar av hela mellansverige.

Offert

Kontakta oss

Vill du veta mer eller få en kostnadsfri offert? Tveka inte på att kontakta oss, vi hjälper dig hela vägen!